مرکز خدمات ارتباطی بین الملل شهید فخری زاده ظهر امروز با حضور مهندس آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر شهبازی استاندار استان البرز و جمعی از مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پردیس ارتباطی پیام افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دراین مراسم ، مهندس فتاحی معاون وزیر ارتباطات ،رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی سخنانی گفت: بر اساس طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات و سیاستهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات، تصویب سند معماری این شبکه و موضوع حمایت از خدمات پایه و ایجاد زیرساخت برای ارائهدهندگان این خدمات در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اهمیت راهاندازی این مرکز گفت : این شرکت در راستای سیاستهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص رشد کسبوکارهای دیجیتال کشور و حضور فعال آنها در بازارهای منطقهای و بینالمللی و تکالیف شرکت ارتباطات زیرساخت در تسهیل شکلگیری قطبهای مراکز داده طرح ایجاد فاز اول مراکز خدمات ارتباطی بینالملل را در مرکز پردیس ارتباطی پیام به پایان رساند و آماده افتتاح کرد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت اضافه کرد : میزان پهنای باند شبکه ملی اطلاعات و ترافیک این شبکه که در سال 96 بالغ بر 200 گیگابیت در ثانیه بود با ایجاد مراکز IXP ( تبادل داده ) در سراسر کشور، اکنون میزان پهنای باند شبکه ملی اطلاعات به 2 هزارگیگابایت بر ثانیه رسیدهاست که دستیابی به این میزان پهنای باند موفقیت بسیار بزرگی در عرصه ارتباطات محسوب می شود.
وی افزود : با افتتاح این مرکز تبادل داده بینالملل علاوه بر فراهم آوردن زمینه صادرات خدمات محتوایی تولیدکنندگان محتوا، گام مهمی در رفع انحصار واردات پهنای باند بینالملل است و با ایجاد این مرکز بازار رقابتی برای تولید و ارائه ترافیک و محتوای اینترنتی داخل و بینالملل فراهم خواهد شد.
مهندس فتاحی توضیح داد : باراهاندازی این مرکز، تولیدکنندگان داخلی میتوانند محتوای تولیدشده خود را با کیفیت بهتر و قیمت مناسب تر به دست مشتریان بین المللی برسانند
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت تاکید کرد: یکی از ایدههای دیگری که از طریق راهاندازی این مرکز دنبال میشود میزبانی محتوای بینالمللی در داخل کشور است، سعی داریم تا جایی که ممکن است برخی از محتواهای حوزه بینالملل که برای کاربران داخلی جذاب است و به آن نیاز دارند را در این مرکز بینالمللی «هاست» (میزبانی) کنیم.
مهندس فتاحی تصریح کرد: در این مرکز همه چیز بومی و توسط متخصصین و مهندسین شرکت ارتباطات زیرساخت راهاندازی شده است
وی اضافه کرد :دراین منطقه ویژه اقتصادی به دلیل تخفیف های گمرگی ، برخی اپراتورها مراکز دادهای را در کنار این قطب دیتاسنتری ایجاد کردهاند که این مسئله زیستبوم خوب ارتباطی را در این منطقه به وجود خواهد آورد.
لازم به ذکر است : مرکز خدمات ارتباطی بین الملل شهید فخری زاده با صرف هزینهای بالغبر 1600 میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفته است.